Următoarea actualizare mare Linux ar putea fi ceva destul de special

Următoarea actualizare majoră a Linux ar putea fi o problemă importantă, conform fondatorului fundației și șeful oficial Linus Torvalds.

Tovalds a spus în cea mai recentă actualizare despre dezvoltarea nucleului Linux 5.19 că „lucrarea nucleului generic ARM (alias „multiplatform”) este aproape finalizată după peste 10 ani.”

El a adăugat: „Platformele StrongARM rămân cu nucleele lor separate și se așteaptă să rămână așa, dar în comparație cu situația în care erau lucrurile în urmă cu un deceniu, acesta este un pas destul de mare.”

Ce înseamnă asta?

Torvalds nu a fost unul care a vândut în exces actualizările kernelului.

Torvalds a spus, „nimic cu adevărat ciudat nu iese în evidență” pentru utilizatorii de distros Linux de la cea mai recentă actualizare 5.18, denumind nucleul „plain old boring 5.18”.

Versiunea stabilă a Linux 5.19 poate fi disponibilă până la sfârșitul lunii iulie 2022.

Aproximativ 60% din versiunea 5.19 este setată să fie suport pentru drivere legate de hardware, dar există actualizări de arhitectură, îmbunătățiri de instrumente și documentație și actualizări minore ale nucleului de bază programate conform Torvalds.

În ciuda lansării versiunii 5.19 „pare că va fi pe partea mai mare”, Torvalds a spus că „cu siguranță nu bate niciun record și nimic nu pare deosebit de ciudat sau nebunesc”.

Dezvoltarea nu s-a desfășurat pe deplin fără probleme, Torvalds s-a plâns că mai multe solicitări de tragere întârziate au încetinit procesul de dezvoltare, dar a felicitat utilizatorii pentru etichetarea constantă a acestor trageri.

În ceea ce privește suportul îmbunătățit, 5.19 va include suport NVMe pentru silicon Apple, arhitectura HPE GXP și arhitectura LoongArch64.

Esti interesat sa incerci Linux? Consultați ghidul nostru pentru cele mai bune laptopuri Linux

Contact

Discuta cu unul dintre specialistii nostri

Contact

Iti facem o vizita la locatie pentru a analiza nevoile tale

Contact

Decidem impreuna pachetul care ti se potriveste

Contact

Generam un raport de audit complex prin care sa reusim sa preintampinam eventualele probleme

Contact

Iti desfasori activitatea in parametrii optimi

Ai un proiect? Hai să discutăm.

Vă putem oferi soluții pentru a accelera creșterea și a vă ghida afacerile către succes

Contacteaza-ne
wpChatIcon