Unde naiba sunt ochelarii mei Apple?

Stăt sub soarele cald din California, topindu-mă încet în scaunul meu pliabil din lemn de rezervă, în timp ce ascultam WWDC 2022, m-am gândit: „Toate acestea vor merita când Tim Cook va îmbrăca acele Ochelari Apple.”

Dar nu a făcut-o niciodată. CEO-ul Apple și directorii săi asortati care ne-au explicat prin toate noile iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 a>, macOS Venture, actualizările SOS (oh, stai, am inventat-o ​​pe asta) nu au fost dezvăluite sau tachinați ochelarii Apple de realitate augmentată sau mixtă. 

Nu au introdus zvonurile M2 și noua MacBook Air s-a adeverit. Desigur, au făcut-o, nu? Zvonurile erau atât de puternice și răspândite încât sosirea lor a fost aproape prezisă.

Au existat, totuși, cel puțin la fel de multe zvonuri despre căștile de realitate mixtă de la Apple. Sau sunt două căști? Există zvonuri solide despre ochelari asemănați cu ochelarii de protecție care vor oferi imagini incredibile în realitate mixtă despre lumea ta. 

Se vorbește și despre accesorii capului mai captivante, care, a la, Meta Quest, ar oferi experiențe VR din exterior, care îți permit să fii conștient de lumea exterioară, dar mai ales să trăiești în fericirea realității virtuale.

Nu crede hype

În perioada premergătoare WWDC, zvonurile cu privire la un fel de anunț iminent Apple AR/VR au crescut mai tare. 

Tocmai în această săptămână, New York Times a difuzat o bucată extinsă plină de „oameni cu cunoștințe în acest domeniu” care părea să indice că am putea simți o miros de Apple Glass la WWDC. 

Pentru a fi clar, povestea nu a ieșit niciodată la iveală și a spus că vom vedea un set cu cască sau chiar o platformă de dezvoltare care să îl susțină, dar anunțurile trebuiau să ofere un potențial suport pentru aplicații pentru viitorul set cu cască.

Știu că am intrat în discursul principal crezând că, deși nu vom vedea un set cu cască funcțional sau atingebil, Cook va dezvălui realityOS platformă de dezvoltare pentru a oferi programatorilor o pistă lungă de pregătire pentru hardware. 

Mă așteptam la un Apple Glass să sfârâie real, cu un Tim Cook în persoană care ridică ramele ca ochelari la sfârșitul discursului său.

Lăsând deoparte zvonurile care m-au condus pe această potecă din grădină, am acordat o atenție deosebită cuvintelor lui Cook. În timpul unui apel privind veniturile din 2018, Cook a spus: „Văd AR ca fiind profundă.” 

Trei ani mai târziu, a spus: AR este extrem de importantă pentru Apple. viitor.

Nu cred că s-a schimbat și nimeni nu se îndoiește că Apple lucrează din greu la hardware-ul AR și VR. Deci, ce sa întâmplat?

Oamenii se înghesuie în jurul lui Tim Cook la Apple Theater, poate întrebându-l unde ascunde Apple Glass. (Credit imagine: Future / Lance Ulanoff)

Unii observatori ai industriei cu care am vorbit cred că întreaga secțiune Apple Glass și/sau realityOS a fost scoasă din discursul principal în ultimul moment. Oamenii au spus lucruri similare când ochelarii au nu apare la evenimentul de primăvară al Apple, unde a dezvăluit noul său silicon și Mac Studio.

Această noțiune, totuși, descrie Apple a e capricios și, chiar, nesigur. Apple pe care îl cunosc este metodic și organizează fiecare experiență, indiferent dacă este un produs pe care îl deții sau un eveniment pe care îl desfășoară.

Prezentarea WWDC 2022 nu a fost nici măcar o prezentare live. După ce a apărut pentru scurt timp pe scenă pentru a întâmpina mulțimea de copt, Cook a coborât și a preluat un videoclip preînregistrat de peste 90 de minute. Cum faci modificări de ultimă oră la o astfel de prezentare?

Totuși, nu prea pot scăpa de dezamăgirea pe care o simt din cauza lipsei acelui lucru în plus, acel moment strălucitor care ridică un eveniment Apple deasupra tuturor celorlalți.

Apple ar putea vorbi în continuare în privat cu dezvoltatorii despre realityOS și Apple Glass (WWDC se desfășoară pe parcursul săptămânii), dar oportunitatea de a entuziasma consumatorii (sau companiile) a dispărut pentru încă un an. 

Nu văd Apple introducând o nouă platformă la jumătatea anului și cu siguranță nu în afara unui eveniment pentru dezvoltatori. La urma urmei, Apple Glass nu poate câștiga fără aplicații și conținut ucigaș. New York Times spune că Apple vorbește cu oameni precum regizorul Jon Favreau despre a aduce conținut uluitor pe Apple Glass, dar nimic din toate acestea nu va funcționa fără aplicațiile și interfețele care să îl susțină. 

Pentru asta, aveți nevoie de dezvoltatori, iar pentru dezvoltatori aveți nevoie de WWDC. Presupun că va trebui să așteptăm până la WWDC 2023.

Pentru a înțelege cum se va schimba experiența dvs. iPhone, citiți tot ce știm acum despre iOS anunțat oficial 16.

Contact

Discuta cu unul dintre specialistii nostri

Contact

Iti facem o vizita la locatie pentru a analiza nevoile tale

Contact

Decidem impreuna pachetul care ti se potriveste

Contact

Generam un raport de audit complex prin care sa reusim sa preintampinam eventualele probleme

Contact

Iti desfasori activitatea in parametrii optimi

Ai un proiect? Hai să discutăm.

Vă putem oferi soluții pentru a accelera creșterea și a vă ghida afacerile către succes

Contacteaza-ne
wpChatIcon