Sunt liniștit impresionat că noul MacBook Air arată că Apple îi pasă de audiofili

Ați citit până acum titlurile: cel mai iubit de la Apple Eveniment WWDC, cel mai bine vândut laptop Apple are acum doar 11,3 mm subțire și cântărește doar 2,7 lb. Este, de asemenea, primul Mac care conține cip M2 mai rapid cu un motor neuronal cu 40% mai rapid, este cu 25% mai luminos și toată lumea este foarte încântată de el din diverse alte motive. 

Dar două îmbunătățiri uriașe în ceea ce privește hardware-ul au rămas în mare parte nerecunoscute și credem că unora le-ar putea păsa – și nu doar legenda rock Neil Young. 

Pentru audiofil, cele mai mari două atracții ale celui mai recent MacBook Air sunt suportul pentru sunetul spațial proprietar și captivant de la Apple Music de la difuzoarele integrate ale noului Air, plus – și aceasta este cheia – o mufă îmbunătățită pentru căști de 3,5 mm care acceptă acum căști cu impedanță. 

De ce este importantă noua mufă pentru căști? 

(Credit imagine: Lewis Leong)

În primul rând, trebuie să vorbim despre cele mai bune cele mai bune căști de înaltă impedanță, adică unele dintre cele mai bune cutii audiofile din jur. De ce? De obicei, folosesc o bobină mult mai subțire în driverele lor, astfel încât aceasta poate fi înfășurată fără la fel de mult aer între firele individuale. 

Când este făcut bine, acest lucru are ca rezultat mai puțină distorsiune a sunetului și o reproducere mai bună și mai clară a basului. 

Așadar, ar trebui să mergem cu toții și să cumpărăm niște căști cu impedanță ridicată? Ei bine, dezavantajul acestei acuratețe și claritate este că face ca aceste animale să fie mult mai greu de condus. 

Pentru a clarifica, impedanța este o măsură a rezistenței la curentul electric, măsurată în ohmi: cu cât cifra este mai mare, cu atât este mai mare rezistență. Caștile cu impedanță joasă sunt, în general, considerate a avea o impedanță mai mică de 50 ohmi. Între timp, căștile cu impedanță mare ar putea fi de 250 sau chiar 600 de ohmi.

Acum, amplificatorul unui smartphone tipic este proiectat având în vedere căștile standard de 32 ohmi. Prin urmare, simpla conectare a căștilor de înaltă impedanță la mufa pentru căști a laptopului dvs. obișnuit va avea ca rezultat o calitate proastă a sunetului – și toată această investiție se va pierde din cauza unei potriviri slabe a impedanței.

Pentru a profita la maximum de căștile cu impedanță ridicată folosind un MacBook Air ca sursă, ar trebui să te uiți și la un amplificator pentru căști dedicat. Până (posibil) acum. 

Deși Apple nu a oferit alte specificații concrete pentru mufă, în afară de expresia fericită „Există și o mufă pentru căști cu suport pentru căști cu impedanță ridicată”, aceasta încă declară bine.

Asistență audio spațială de la difuzoarele integrate ale MacBook Air

(Credit imagine: The Verge)

Când Neil Young a criticat calitatea sunetului „Fisher-Price” a MacBook Pro într-un interviu cu The Verge, el a numit-o „o bucată de la naiba, glumești?” adăugând: „Nu poți obține nimic din acel lucru. Dacă îl bagi, nu îl poți scoate, deoarece DAC-ul nu este bun pe MacBook Pro”. 

Acum, dacă DAC-ul este schimbat sau nu aici, rămâne de văzut, dar cu siguranță noile difuzoare ale MacBook Air au fost ajustate pentru a suporta sunetul spațial imersiv, proprietar și impresionant de la Apple Music. 

La momentul interviului său cu câțiva ani în urmă, Creator Pono și campion al fluxuri audio de înaltă calitate Young a fost cel puțin deschis cu privire la produsele Apple, spunând: „Când calitatea va reveni, îi voi arunca o altă privire . Nu spune niciodată niciodată.”

Doar o sugestie, dar poate că acum este momentul ca domnul Young să arunce o privire nouă? S-ar putea chiar să spună „Hei, hei, al meu”…

Contact

Discuta cu unul dintre specialistii nostri

Contact

Iti facem o vizita la locatie pentru a analiza nevoile tale

Contact

Decidem impreuna pachetul care ti se potriveste

Contact

Generam un raport de audit complex prin care sa reusim sa preintampinam eventualele probleme

Contact

Iti desfasori activitatea in parametrii optimi

Ai un proiect? Hai să discutăm.

Vă putem oferi soluții pentru a accelera creșterea și a vă ghida afacerile către succes

Contacteaza-ne
wpChatIcon