Vești bune: tvOS 16 există! Vești proaste: este atât de minor, Apple pur și simplu nu a menționat-o

Pe măsură ce Apple a trecut prin toate anunțurile sale mari despre software la WWDC 2022 – inclusiv lansarea iOS 16 și macOS 13, printre altele – așteptam pe tenterhooks lansarea tvOS 16 .

În ultimii ani, tvOS pe Apple TV 4K și Apple TV HD s-a simțit ca un văr puțin uitat în comparație cu cât de interesant este evoluții în alte domenii au fost – și anul acesta părea să fi fost de fapt total uitate, pentru că nu a primit o mențiune sau o prezentare pe scenă.

Dar vestea bună este că există – deși știm asta doar pentru că am căutat dovezi, ca și cum ar fi un fel de software binevoitor chupacabra. 

După ce se dovedește, dezvoltatorii pot descărca versiunea beta pentru tvOS 16 chiar acum și există câteva informații foarte limitate, foarte împrăștiate, despre noutățile. Până acum, funcțiile fierbinți primite sunt unele îmbunătățiri ale conectivității între dispozitive (de exemplu, între iPhone/Apple Watch și Apple TV), suport pentru casă inteligentă nouă și reproiectată (inclusiv viitorul standard Matter), suport pentru mai multe controlere de jocuri Bluetooth și asistență limitată pentru noul conform Apple Insider).

În mod concret, Apple World a evidențiat următoarele caracteristici ale tvOS 16 – dar rețineți că acestea sunt caracteristici pe care le pot folosi dezvoltatorii, așa că nu vor veni în fiecare aplicație:

„Integrați-vă aplicația tvOS cu aplicația iOS, iPadOS sau watchOS pentru a debloca experiențe noi pe Apple TV. De exemplu, puteți oferi mai multe antrenamente personalizate pe Apple TV pe baza datelor senzorului de mișcare de la Apple Watch, afișați în timp real informații pe iPhone în timp ce conținut media este redat în aplicația dvs. pe Apple TV sau includeți mai multe ecrane pentru joc.

„Fă ca utilizatorii să se bucure mai ușor de aplicația dvs. Apple TV cu o integrare îmbunătățită a sistemului pentru profilurile de utilizator. Cu acreditările stocate într-un breloc partajat, utilizatorii nu vor trebui să se conecteze și să-și aleagă profilul de fiecare dată când lansează aplicația dvs. „

Am cerut Apple să confirme noile funcții și îmbunătățiri ale tvOS 16 și vom actualiza această poveste cu detalii când le vom primi.

Se pare că luna viitoare va fi disponibilă o versiune beta publică a tvOS 16, iar lansarea completă va avea loc în toamna/toamna – anul trecut, mai precis, pe 20 septembrie, după lansarea iPhone 13 și ne-am aștepta la un timp similar în acest an în jurul lansare iPhone 14.

Opinie: nu arată grozav pentru Apple TV

Ne place Apple TV 4K aici la TechRadar – calitatea imaginii sale bate aproape orice alte casete de streaming, iar descărcările de filme din magazinul Apple sunt la o calitate mai bună decât cea pe care o obțineți de la orice alt serviciu de streaming. Sunt cel mai apropiat de 4K Blu-ray pe care îl puteți obține fără să vă împrăștiați efectiv pe discuri… dar de multe ori puteți cumpăra filme 4K la prețul unui sandviș, ceea ce nu este adevărat pentru Blu-ray-urile (ei bine, poate cu excepția cazului în cazul unor sandviciuri New York).

Dar lipsa dezvoltării tvOS este într-adevăr îngrijorătoare și ne face să ne întrebăm dacă Apple este încă dedicat platformei. Nu este ca și cum nu au existat completări – Spațial Audio în iOS 15 a fost o nouă funcție fantastică. Dar, să zicem, watchOS 9 sau iPadOS 16 primești cinci sau șase funcții noi fantastice și și multe altele mai mici.

Una dintre îmbunătățirile menționate mai sus implică faptul că ar putea exista informații în timp real pe al doilea ecran pe iPhone sau iPad legate de ceea ce vizionați pe ecranul principal și asta sună grozav… dar câți dezvoltatori vor lucra pentru a adăugați că, dacă Apple nu promovează tvOS ca platformă? Apple trebuie să conducă și să le arate oamenilor ce ar putea avea, altfel aceste noi trucuri vor fi pur și simplu ignorate.

Chiar credem că nu mai există nimic în lumea interacțiunii TV care să beneficieze de o gândire proaspătă? Desigur nu. Ce fel de opțiuni inteligente de imagine în imagine am putea avea? Dar dacă Apple și-ar aplica abilitățile de învățare automată pentru a analiza ceea ce vizionați și să vă spună totul despre asta, cum ar fi cine sunt actorii dintr-o scenă și în ce altceva au mai fost – cum ar fi Amazon X-Ray, dar pe tot ce privești? Ar putea Apple să folosească procesarea limbii pentru a crea subtitrări chiar și pentru emisiunile care nu le au?

Și știi, tastatura de pe Apple TV este încă rânduri orizontale de litere pe ecran, o soluție pe care exact zero oameni iubesc.

Deci întrebarea este: de ce Apple nu adaugă mai multe la tvOS? Și s-ar putea să nu ne placă răspunsul.

Contact

Discuta cu unul dintre specialistii nostri

Contact

Iti facem o vizita la locatie pentru a analiza nevoile tale

Contact

Decidem impreuna pachetul care ti se potriveste

Contact

Generam un raport de audit complex prin care sa reusim sa preintampinam eventualele probleme

Contact

Iti desfasori activitatea in parametrii optimi

Ai un proiect? Hai să discutăm.

Vă putem oferi soluții pentru a accelera creșterea și a vă ghida afacerile către succes

Contacteaza-ne
wpChatIcon