Este posibil ca specificațiile de putere pentru noile GPU-uri AMD să fi fost scurse și este o veste bună

Producătorul de surse de alimentare Seasonic are un instrument ingenios disponibil (în versiune beta deschisă) chiar acum pe site-ul său web: un calculator de putere, care vă permite să introduceți specificațiile pentru construirea PC-ului planificată și să primiți sugestii pentru care PSU este cel mai potrivit pentru componentele dvs. Este un instrument util pentru oricine construiește un PC nou, dar este posibil să fi scurs și informații noi despre viitoarele versiuni GPU ale AMD.

Instrumentul vă solicită să selectați procesorul și GPU-ul dintr-un meniu derulant, acesta din urmă listând acum trei plăci grafice Radeon noi: RX 7700 XT, RX 7800 XT și RX 7900 XT. Deși știm că AMD intenționează să lanseze noi GPU-uri folosind arhitectura RDNA 3 pentru a concura cu Seria RTX 4000 de la Nvidia, alte informații sunt subțiri despre teren chiar acum.

Conectarea acestor GPU-uri la calculatorul de putere Seasonic ne oferă o sugestie despre o sursă de alimentare de 650 W pentru 7700 XT și una de 750 W pentru 7800 XT și 7900 XT. Acestea sunt în esență aceleași cu cerințele de alimentare ale omologilor lor din seria RX 6000, iar site-ul web Seasonic recomandă, de asemenea, surse de alimentare cu conectori standard PCIe cu 8+6 pini, mai degrabă decât noii conectori cu 16 pini.

În acest moment, nu este clar dacă aceste cerințe de putere sunt legitime sau doar substituenți pe care Seasonic i-a implementat, dar aceste cifre sunt în întregime rezonabile și în conformitate cu așteptările noastre. De asemenea, pare să sugereze că prima rundă de GPU-uri Radeon din seria 7000 va include aceste trei plăci, AMD așteaptă potențial să lanseze GPU-urile de gamă inferioară și ocolind cu totul variantele non-XT.

Analiză: ce înseamnă aceste specificații de putere pentru consumatori?

Dacă sunt exacte, aceste cerinţe de alimentare scurse sunt o veste foarte bună pentru constructorul obişnuit de PC-uri. Dacă plăcile Radeon din seria 7000 sunt capabile să ofere performanțe îmbunătățite față de echivalentele lor din seria 6000 fără o creștere semnificativă a TDP-ului, acestea vor fi foarte atractive pentru jucătorii de pe computer care doresc să facă upgrade.

Va fi foarte convenabil dacă noile GPU-uri AMD continuă să folosească conectori cu 8+6 pini și pentru livrarea energiei, deoarece nu va fi nevoie să vă actualizați PSU pentru a instala un nou GPU în sistem. Noul conector cu 16 pini este disponibil doar pe anumite surse de alimentare în acest moment și arată ca Noile GPU-uri discrete Intel vor folosi și configurația 8+6.

Totuși, astfel de scurgeri ar trebui luate cu un grăunte de sare. Nu aș fi prea surprins dacă RX 7900 XT de ultimă generație necesită un conector cu 16 pini, având în vedere că va trebui să concureze atât cu noile GPU-uri Intel, cât și cu plăcile iminente RTX 4000 ale Nvidia (care vor include fără îndoială un RTX 4090 flagship). Prețul este, de asemenea, complet necunoscut, unele surse speculând că RX 7900 XT ar putea costa până la 2.000 USD.

Se pare că alte scurgeri RDNA 3 sunt confuze, cel puțin

Prin NotebookCheck

Contact

Discuta cu unul dintre specialistii nostri

Contact

Iti facem o vizita la locatie pentru a analiza nevoile tale

Contact

Decidem impreuna pachetul care ti se potriveste

Contact

Generam un raport de audit complex prin care sa reusim sa preintampinam eventualele probleme

Contact

Iti desfasori activitatea in parametrii optimi

Ai un proiect? Hai să discutăm.

Vă putem oferi soluții pentru a accelera creșterea și a vă ghida afacerile către succes

Contacteaza-ne
wpChatIcon