Apple nu a reușit să-mi rezolve cea mai mare problemă cu MacBook Air

Apple MacBook Air s-a bucurat de timpul petrecut la soare în ultimii ani, dar deși modelul său M1 merită foarte mult să fie unul dintre cele mai bune laptopuri pe care le puteți cumpăra acum, asta nu înseamnă că nu are niciunul. defecte. De fapt, sunt puțin enervat că una dintre cele mai mari probleme ale sale încă nu a fost abordată în reîmprospătarea modelului recent anunțată.

M2 SoC (System-on-a-chip) a fost dezvăluit în sfârșit la MacBook Air și MacBook Pro de 13 inchi ar fi primele două produse Apple care vor prezenta noul siliciu. Ambele laptop-uri au fost foarte așteptate, mai ales cu toate discuțiile despre posibilitatea unei reveniri de inspirație retro pentru seria care ar prezenta un selecție de opțiuni de șasiu colorate.

Din păcate, acest lucru nu a ieșit la iveală (deși nu excludeți să se întâmple încă), așa că, deși pot glumi că sunt prea amar că nu pot cumpăra un nou MacBook Air alimentat cu M2 în portocaliu sau verde (sau Purple dacă sunteți editorul nostru de informatică John Loeffler), există un motiv real pentru care eu” încă ezit să încep să economisesc banii pe care îi găsesc ascunși în canapea.

În timp ce modelele mai robuste ale lui MacBook Pro 14-inch trec un M1 Max poate suporta până la trei afișaje externe cu rezoluție de până la 6K și un afișaj extern suplimentar cu până la la rezoluție 4K la 60Hz, dispozitivele care au folosit versiunea de bază a cipului M1 acceptă doar un singur afișaj cu rezoluție de până la 6K la 60Hz.

Acesta este ceva care încă nu a fost extins în ciuda tuturor îmbunătățirilor pretinse ale performanței cipului M2 atunci când este comparat cu predecesorul său și, sincer, nu este suficient pentru a ține pasul cu cerințele mele de productivitate.

Mă rețineți aici Apple

O prezentare a MacBook Air alimentat cu M2 la WWDC. (Credit imagine: viitor)

Voi recunoaște că sunt un pasionat al afișajelor – cu cât pot avea mai multe ecrane în configurația mea, cu atât voi fi mai productiv și, deși numărul va varia pentru fiecare persoană, îmi place să folosesc cele două Monitoare de 27 inchi alături de afișajul integrat mai mic al oricărui laptop pe care l-am conectat la ele pentru a-l folosi ca un trio . 

Limitarea MacBook Air la un singur afișaj extern este o decizie ciudată și nu una pe care îmi închipui că Apple a făcut-o pentru a împiedica în mod intenționat dispozitivul, dar încă se simte ca și cum gigantul tehnologic cu tematică de fructe ar fi putut dezvolta o modalitate de a se extinde asta nativ.

În schimb, dacă sunteți complet pregătit să cumpărați un M1 MacBook Air și să rulați două afișează de pe acesta, atunci va trebui să cumpărați un hub Thunderbolt sau o stație de andocare terță parte și chiar și atunci va trebui să descărcați driverele potrivite pentru ca laptopul să recunoască ecranele suplimentare. Configurarea poate fi frustrantă, mai ales dacă nu sunteți foarte încrezător în tehnologie, iar utilizarea mai multor monitoare și MacBook-uri ieftine este departe de a fi neobișnuită în mediile de birou.

A fost chiar atât de greu să ai M2 MacBook Air suportă două afișaje externe? Nu toată lumea va avea nevoie de ceva la fel de puternic ca un monitor 6K și, în schimb, ar fi mai bine cu rezoluții 1080p sau 1440p, mai ales că Air este cea mai prietenoasă ofertă de laptop de la Apple (ei bine, bugetul Apple) și tinde să fie popular printre studenți și tineri profesioniști care s-ar putea să nu aibă fonduri pentru a cumpăra ecrane mai mari și mai premium.

Apple a susținut în timpul discursului său principal din 6 iunie că MacBook Air este cel mai bine vândut laptop din lume și că este plasat pe lista noastră de best laptops cu siguranță confirmă această afirmație, dar nu mă pot limita la a folosi doar un singur afișaj suplimentar. Productivitatea mea generală ar scădea și simt că nu sunt singur când spun că aceasta a fost o dezamăgire deosebită când analizez specificațiile dispozitivului. 

Sper că acesta este ceva ce poate fi corectat la o dată ulterioară, chiar dacă Apple necesită să lanseze o stație de andocare specializată, care aproape sigur va veni cu o etichetă de preț faimoasă. Deocamdată, mă voi întoarce la speranța că vom primi un sortiment de opțiuni de culoare curcubeu pentru următoarea actualizare a MacBook Pro 16 inch, astfel încât să mă pot bucura de un laptop portocaliu acidulat alături de peretele meu de ecrane existent.

WWDC 2022 așa cum sa întâmplat: nou MacBook Air, iOS 16, cip M2 – dar fără VR

Contact

Discuta cu unul dintre specialistii nostri

Contact

Iti facem o vizita la locatie pentru a analiza nevoile tale

Contact

Decidem impreuna pachetul care ti se potriveste

Contact

Generam un raport de audit complex prin care sa reusim sa preintampinam eventualele probleme

Contact

Iti desfasori activitatea in parametrii optimi

Ai un proiect? Hai să discutăm.

Vă putem oferi soluții pentru a accelera creșterea și a vă ghida afacerile către succes

Contacteaza-ne
wpChatIcon