10 lucruri pe care s-ar putea să le fi ratat de la WWDC 2022

The WWDC 2022 s-a încheiat și a adus câteva modificări software importante și interesante la gadgeturile noastre Apple, plus ceva hardware nou sub forma MacBook Air (M2, 2022).

Dar printre capetele de afiș au fost ascunse câteva acte de asistență pe care poate le-ați ratat în zgomot. Acum s-a așezat praful pe un WWDC 2022, este timpul să aruncați o lumină asupra acelor anunțuri necunoscute care ar putea fi mai importante pentru dvs. decât anunțurile mai mari ale Apple.

Iată cele zece lucruri preferate ale noastre, care au trecut puțin sub radar în timpul lungii prezentări a Apple, dar care nu au scăpat de reflectorul nostru de încredere.

1. Veți putea anula trimiterea mesajelor iPhone dezastruoase

(Credit imagine: Apple)

Ați experimentat recent regretul cap în mână de a trimite un mesaj text către persoana greșită în aplicația Mesaje de pe iPhone? Apple nu vă poate ajuta acum, dar o va face în viitor datorită unor actualizări utile Messages în iOS 16.

Când iOS 16 va ajunge la sfârșitul acestui an, veți putea să editați sau să anulați trimiterea unui mesaj după dvs. am atins acea pictogramă săgeată fatidică. Va trebui să fii destul de rapid, deoarece opțiunea va fi disponibilă doar până la 15 minute după ce ai trimis un mesaj, dar ar putea fi un colac de salvare. La urma urmei, folosim aproape zilnic funcția „Anulați trimiterea” din Gmail.

2. Apple a ucis Apple Watch Series 3

(Credit imagine: Apple)

Într-o mișcare ușor controversată, noul software Apple watchOS 9 va fi acceptat numai de < a href="https://www.techradar.com/uk/reviews/apple-watch-4-review">Apple Watch Series 4 modele sau ulterioare – ceea ce înseamnă că a ucis efectiv Apple Watch Series 3, un produs care este încă în vânzare.

Seria 3 a apărut în 2017, așa că cu siguranță își arată vârsta. Dar este unul dintre ceasurile care acceptă Apple Fitness și, până acum, a reprezentat o modalitate accesibilă de a obține experiența Apple Watch. Nu acum, însă – aceasta onoare revine acum Apple Watch SE, deoarece am recomandăm cu căldură să evitați seria 3, având în vedere lipsa surprinzătoare de suport pentru watchOS 9.  

3. Ecranul de blocare al iPhone-ului dvs. ar putea deveni de fapt util

(Credit imagine: Apple)

Dacă te uiți adesea cu consternare la cât de blând este ecranul de blocare al iPhone-ului tău, nu te teme – Apple intenționează, în sfârșit, să te lase să-l înfățișeze în iOS 16, care va fi lansat în versiune beta publică din iulie. „Cea mai mare actualizare a ecranului de blocare” de la Apple vă va permite să personalizați fontul ceasului și să adăugați widget-uri în stil Apple Watch.

Aceste widget-uri vă vor oferi informații vizibile, cum ar fi evenimentele din calendar și vremea, și veți putea, de asemenea, să creați mai multe ecrane de blocare personalizate pe care le puteți glisa. Proprietarii de Android își pot da ochii peste cap ca această „inovație”, dar este o piesă nouă de personalizare pentru iPhone.

4. iPhone-urile se vor dubla în curând ca camere web Mac

(Credit imagine: Apple)

Camele web încorporate pe Mac-urile Apple au părut adesea ca niște gânduri de după, dar Apple tocmai a anunțat o soluție – veți putea în curând să utilizați iPhone-ul ca o cameră web wireless pentru Mac. Noua funcție Camera de continuitate din macOS Ventura, care va fi lansată la sfârșitul lui 2022, va detecta automat iPhone-ul și vă permite să-l utilizați ca cameră pentru orice aplicație de videoconferință macOS fără cabluri.

Acest lucru ar putea suna ca o problemă puțin copleșitoare, dar Apple a integrat câteva caracteristici destul de grozave în Camera Continuity. Pe lângă modul Portret obișnuit și Scena centrală, pentru a estompa fundalul și a vă menține în mijlocul cadrului, există Studio Light (gândiți-vă la un virtual inel luminos) și o vizualizare a biroului care creează cumva o vedere de sus a biroului dvs. de la camera ultra-largă a iPhone-ului.

5. Apple Watch-ul tău va judeca în liniște cât de eficient rulează

(Credit imagine: Apple)

Apple Watch nu i-au lipsit întotdeauna unele dintre funcțiile mai avansate de urmărire a fitness-ului găsite la unii dintre rivalii săi, dar noile watchOS 9 se îndreaptă într-o anumită măsură spre remedierea asta. Dincolo de unele fețe de ceas noi și notificări îmbunătățite, una dintre cele mai interesante actualizări ale sale sunt noile valori ale formularului de rulare.  

Folosind unele tehnici de învățare automată, watchOS 9 va putea culege date despre trei valori de rulare – oscilația verticală, lungimea pasului și timpul de contact cu solul – pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți eficiența și să vă îndreptați spre unele PB. Toate acestea vor fi oferite în watchOS 9 (acceptat de Apple Watch Series 4 și versiuni ulterioare) în câteva vizualizări noi de antrenament la îndemână. Vom accepta fără tragere de inimă sfaturile sale dacă ne dă putere să câștigăm în cursă distractivă.

6. Apple a anunțat în liniște noi delicii Apple TV

(Credit imagine: Apple)

Părea că WWDC 2022 i-a lăsat pe proprietarii Apple TV complet cu mâna goală în ceea ce privește cadourile software, dar îngropate în scrisul mic al unor note ale dezvoltatorilor erau câteva detalii despre tvOS 16

Din păcate, actualizarea arată ca echivalentul Apple al unei noi perechi de șosete, cu detalii minore despre îmbunătățirile aduse conectivității între dispozitive și asistența sporită a casei inteligente. Totuși, acestea se pot dovedi a fi mai interesante decât par odată ce dezvoltatorii sunt blocați în tvOS 16, cu o îmbunătățire care descrie informațiile de pe al doilea ecran de pe iPhone sau iPad ca pe ceasul tău principal pe televizor. Toate foarte promițătoare, atâta timp cât Apple este mai dedicat platformei Apple TV decât pare.

7. Aplicația Apple Home a fost în sfârșit reconstruită 

(Credit imagine: Apple)

Da, Apple acceptă noul standard de casă inteligentă Matter, despre care am văzut discuții la Google IO 2022, dar poate mai important este că a fost reproiectată în cele din urmă aplicația defavorabilă Home din iOS 16.

Această actualizare, care aparent reconstruiește aplicația Home de la zero, arată ca un hub mult mai modern (și utilizabil) pentru tehnologia dvs. inteligentă pentru casă. Există categorii în partea de sus pentru lucruri precum lumini, securitate și climă, iar mai jos sunt informații live pentru toate acestea, inclusiv fluxuri de la până la patru camere de securitate. Acum tot ce ne trebuie este o tehnologie inteligentă pentru casă, care să se ridice la înălțimea acestei promisiuni lucioase.

8. CarPlay vrea să preia întregul tablou de bord

(Credit imagine: Apple)

Software-ul CarPlay de la Apple este o modalitate excelentă de a îmbunătăți experiența de infotainment a mașinii tale, dar ambițiile sale aparent nu se opresc aici – la WWDC 2022, Apple a prezentat un versiunea de nouă generație a CarPlay care preia întregul tablou de bord, inclusiv funcțiile precum vitezometrul, comenzile de temperatură și multe altele.

Asemenea unei versiuni pentru mașină a ecranului de pornire al iPhone-ului dvs., veți putea personaliza aspectul diferitelor instrumente și veți putea alege widget-uri pentru a vă oferi informații vizibile despre vreme sau muzică. Dezavantajul? Nu va fi aici decât mai târziu în 2023 și bănuim că unii producători de mașini ar putea fi puțin rezistenți la ambițiile sale de preluare a tabloului de bord.

9. iPhone-urile vă vor scana urechile pentru un sunet mai bun al Airpods

(Credit imagine: Apple)

Iphone-urile Apple pot face cu siguranță o fotografie răutăcioasă, dar camerele lor frontale vor fi, de asemenea, folosite în curând într-un scop puțin mai neobișnuit – scanarea urechilor. De ce? Astfel, ei pot crea audio spațial personalizat< /a> pentru o „experiență auditivă mai precisă și mai captivantă”, desigur.

Scanarea va fi efectuată de camera TrueDepth de la Apple, ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de un iPhone X sau o versiune ulterioară pentru a profita de această funcție. Si in timp ce Apple nu a declarat încă ce căști vor suporta efectul 3D, considerăm că AirPods ProAirPods 3 și AirPods Max sunt candidații de prim rang, având în vedere familiaritatea Apple cu funcționarea lor interioară. Singura întrebare este, cât de protejat sunteți cu privire la datele urechii?

10. Sfârșitul parolelor este aproape

(Credit imagine: Apple)

Câteva știri binevenite, dacă securitatea dvs. online este încă construită pe bazele dubioase ale acelei parole „de ruptură” cu care ați venit în 2006 – Apple s-a alăturat Google și Microsoft pentru a susține standardul de autentificare fără parolă detaliat de Alianța FIDO, oferind o demonstrație Safari a „cheilor de acces” la WWDC 2022.

În loc să folosiți parole, ideea este că veți folosi funcțiile de identificare mai moderne ale iPhone-ului dvs., cum ar fi Touch ID sau Face ID, pentru a vă conecta la serviciile dvs. web preferate. Potrivit Apple, cheile de acces nu pot fi phishing, deoarece nu părăsesc niciodată dispozitivele dvs. sau scurse deoarece nu sunt stocate pe un server web. Totuși, sfârșitul parolelor înseamnă și sfârșitul managerilor de parole?

Contact

Discuta cu unul dintre specialistii nostri

Contact

Iti facem o vizita la locatie pentru a analiza nevoile tale

Contact

Decidem impreuna pachetul care ti se potriveste

Contact

Generam un raport de audit complex prin care sa reusim sa preintampinam eventualele probleme

Contact

Iti desfasori activitatea in parametrii optimi

Ai un proiect? Hai să discutăm.

Vă putem oferi soluții pentru a accelera creșterea și a vă ghida afacerile către succes

Contacteaza-ne
wpChatIcon